KIDS RUN FREE

Kids Run Free is een goed doel, opgezet door oud-Erpse Martine Verweij en Catheriine O'Carrol in Engeland. Beide fanatieke thriathleten met de missie om kinderen meer actief te krijgen waardoor ze zich beter voelen en gezonder worden. Omdat onze huidige levensstijl zoveel passiever is dan vroeger moeten we voor kinderen bewust meer activiteiten creeren om dezelfde nodige fysieke ontwikkeling te krijgen.


Daarom heeft Kids Run Free 2 succesvolle programma's ontwikkeld met behulp van 4 jaar  extern onderzoek met Loughborough University. Marathon Kids is een programma dat op dit momet op scholen in Nederland opgenomen wordt.

Het doel van het programma is dat leerlingen worden uitgedaagd om 4 marathons  te lopen gedurende een schooljaar. Het online systeem geeft leraren support om het  programma succesvol te implementeren en het komt  met een systeem dat de voortgang van de kinderen volgt.


Op die manier kan de leerkracht zien hoeveel kilometers er al gelopen zijn, en wat ze nog moeten om het doel te behalen. Om dit programma gratis aan te bieden aan scholen wordt de opbrengst van de Van Hart tot Hartloop gedoneerd aan Marathon Kids. 

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.

Accepteren